Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η Ανθοκομική ΄Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί το κυριότερο γεγονός του Δήμου Κηφισιάς και λαμβάνει χώρα στο Ιστορικό Άλσος, το οποίο ονομάστηκε το 2004 «Δημήτρης Ζωμόπουλος» προς τιμήν του πρώην Δημάρχου. Από το 1937, με μία διακοπή την περίοδο 1940-1955, κάθε Μάιο, η Ανθοκομική αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας. Ο άνθρωπος που υπήρξε ο εμπνευστής της συγκεκριμένης ιδέας, της δημιουργίας μίας Ανθοκομικής Έκθεσης στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κηφισιά, τόπο εξοχής και πρασίνου, με σήμα κατατεθέν τους πανέμορφους κήπους, ήταν ο Κωνσταντίνος Γουλιμής. Ο ίδιος, δικηγόρος κατ΄επάγγελμα και ερασιτέχνης βοτανικός(έχει κάνει πολλές και σπουδαίες εργασίες πάνω στην ελληνική χλωρίδα, έχει δημιουργήσει συλλογές ενώ πολλά φυτά έχουν το όνομά του πχ Crocus gulimii), υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, η οποία προπολεμικά διοργανωνόταν από την Επιτροπή Τουρισμού.

Τα εκθεσιακά περίπτερα των παραγωγών για πρώτη φορά στην ιστορία της Ανθοκομικής το 2005, ήταν θεματικά (π.χ σκιερή αστική βεράντα, πρόταση για κήπο στις Κυκλάδες, τροπικός παράδεισος κλπ) δίνοντας ιδέες και προτάσεις στο κοινό για να κάνει σωστές αγορές.

Οι Έλληνες παραγωγοί, που επί σειρά ετών έχουν αναδείξει την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ως κορυφαίο γεγονός της Ελληνικής Ανθοκομίας, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας στις καλύτερες τιμές περί τα 2000 διαφορετικά είδη φυτών! Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι καινούρια και διατέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα… Το πράσινο τριαντάφυλλο αλλά και η «γαλάζια ραψωδία»(Rosa «Rhapsody in Blue»), η πρώτη ελληνική καλλιέργεια πάνδανου (Pandanus utilis) αλλά και το γεγονός ότι πολλά νέα παιδιά συμμετείχαν στην Ανθοκομική ως παραγωγοί, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Επίσης, η Ανθοκομική διοργανώνει εκδηλώσεις για του ανθοπαραγωγούς.

Share This Post