Βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Σας έχουμε πρόταση για Ανοιξιάτικη βόλτα κάποια Κυριακή πρωί ή και απόγευμα καθημερινής μετά τη δουλειά: Περίπατο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκεί που η βόλτα συνδυάζεται με το ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία..

Την ιδέα για την πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου είχε η Μελίνα Μερκούρη τη δεκαετία του ’80, οπότε και ήταν υπουργός Πολιτισμού. Η υλοποίηση έγινε πολλά χρόνια μετά, αλλά άλλαξε ριζικά το «πρόσωπο της πόλης», προσφέροντας έναν υπέροχα γραφικό πεζόδρομο, ιδανικό για περιπάτους.

Η βόλτα ξεκινά από το ύψος του Ναού του Ολυμπίου Διός και λίγα μέτρα μετά ανακαλύπτετε ένα ζωντανό υπαίθριο μουσείο να απλώνεται μπροστά σας. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δείτε είναι το άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη και το κτίριο Weiler, ένα από τα πρώτα δημόσια κτίρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Εάν σας κάνει κέφι, συνδυάστε τη βόλτα σας με μια επίσκεψη στον Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Απολαύστε καφεδάκι επί του πεζοδρόμου και νόστιμο φαγητό στην κοντινή Πλάκα ή το Μοναστηράκι.

Σε αυτό το σημείο, στη συμβολή των δύο οδών, βρίσκεται το άγαλμα του στρατηγού Ιωάννη Μακρυγιάννη. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το κτήριο Weiler, ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Share This Post