Θέατρο: Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός της Κέλλυς Σταμουλάκη

Θέατρο: Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός της Κέλλυς Σταμουλάκη

Μετά την περσινή επιτυχία «Ακροβάτες της Τύχης», η Κέλλυ Σταμουλάκη πρόκειται να καταπλήξει για μία ακόμα φορά μικρούς και μεγάλους με τη νέα της θεατρική δημιουργία «Πρίγκιπας και Φτωχός». Η παράσταση θα δώσει το παρών σε νέα στέγη, την πλήρως ανακαινισμένη θεατρική σκηνή «Αβάκιο – Παιδικό Στέκι», ειδικά διαμορφωμένη για να υποδεχτεί παιδιά.

Συνοδοιπόρος της δημιουργού για ακόμα μία φορά είναι ο αγαπημένος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στον κεντρικό ρόλο της Μούσας εναλλάσσονται οι ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίνα, οι οποίες θα μας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια του παραμυθιού μαζί με τους Τάσο Χαλκιά, Ορέστη Τρίκα, Νίκη Γρανά και ένα δεκαπενταμελή θίασο.
Η υπόθεση της παράστασης:

Δύο παιδιά που μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε θα ξεκινήσει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα και συναρπαστικές περιπέτειες, γεμάτες αγωνία που θα μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Ο «Πρίγκιπας και ο Φτωχός» είναι μια πολυσύνθετη θεατρική παράσταση, στην οποία οι συντελεστές της καλέστηκαν να θυμηθούν την παιδικότητα τους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα παιδιά, τους μεγάλους αλλά και για αυτούς τους ίδιους. Προορισμός αυτού του ονειρικού ταξιδιού είναι η καλλιτεχνική Παιδεία των μικρών φίλων του θεάματος σε ένα έργο που ισορροπεί ανάμεσα στην ιστορία και το μύθο. Πρόκειται για ένα παραμύθι άκρως διαχρονικό, ένας ανοιχτός διάλογος με την επικαιρότητα που στόχο έχει την αφύπνιση των συνειδήσεων των παιδιών και την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία της χώρας που μεγαλώνουν, όπου μία λεπτή κλωστή διαχωρίζει τη φτώχεια από τον πλούτο, τη δικαιοσύνη από την αδικία και την αλήθεια από το ψέμα.

Η Κέλλυ Σταμουλάκη στην πολύχρονη ενασχόλησή της με το θέατρο για παιδιά έχει αποδείξει ότι υπηρετεί επάξια το δύσκολο αυτό είδος. Γράφει και σκηνοθετεί ένα νέο μύθο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν με καυστικό χιούμορ, γρήγορους διαλόγους, συναρπαστική δράση, κωμικά περιστατικά και ανατροπές. Παρέα με τους συνεργάτες της δίνει μια φρέσκια, σύγχρονη πνοή σε ένα έργο κλασικό, που καταφέρνει να διατηρεί την επικαιρότητά του στις ψυχές μικρών και μεγάλων.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έχει δημιουργήσει ένα μαγικό χαλί από νότες πάνω στους καλοδουλεμένους στίχους του παραμυθιού, οι οποίοι παραπέμπουν σε σαιξπηρικά σονέτα. Την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο οποίος θα βρίσκεται στο πιάνο παρέα με άλλους μουσικούς, αφού καίριο χαρακτηριστικό αποτελεί η επιλογή ζωντανής μουσικής επί σκηνής.

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Ομαδικό (από 6 άτομα): 8 ευρώ
ΑΜΕΑ / Άνεργοι / Πολύτεκνοι: 8 ευρώ

Έναρξη παραστάσεων: Οκτώβριος 2015
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30
και κάθε Κυριακή 12:00

Αβάκιο – Παιδικό Στέκι
Ιερά Οδός 7-11, Αθήνα
Τηλ: 213- 01 85 050
Ώρες Ταμείου: Καθημερινά 10:00-17:00

Share This Post