Λεωφορείο ο Πόθος, στο θέατρο Άνεσις

Λεωφορείο ο Πόθος, στο θέατρο Άνεσις

Πρεμιέρα θα κάνει το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 το αριστουργιματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς «Λεωφορείο ο Πόθος» στο θέατρο Άνεσις.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες θεάτρου στην Ευρώπη, ο Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το έργο:
Η Μπλανς Ντυμπουά, μια υπερευαίσθητη, ώριμη ηλικιακά – και διόλου συναισθηματικά – γυναίκα φτάνει εξαντλημένη και πάμπτωχη στην πόρτα της μικρότερης αδελφής της Στέλλα και του συζύγου της Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Η Μπλανς εγκαθίσταται σχεδόν απρόσκλητη στο ολίγων τετραγωνικών φτωχικό σπίτι του ζευγαριού και επιμένει να ζει νοσταλγώντας περασμένα «μεγαλεία». Η κόντρα της Μπλανς με τον πουριτανό και σκληροτράχηλο οικονομικό μετανάστη από την Πολωνία, Στάνλεϊ, κρύβει έναν απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό.

Το αξεπέραστο έργο του Ουίλιαμς (με τις τραγικές εμπειρίες της ζωής του, τσακωμοί στο σπίτι, αδελφή με λοβοτομή, ομοφυλοφιλικές σχέσεις, μέθη και τζόγος), βρίσκει μέσα από τη γεμάτη ενοχές ηρωίδα του Μπλανς και τον «απόκληρο» κοινωνικά Στάνλεϊ οικείες αναφορές στη σύγχρονη, δυτική κοινωνία. Πρόκειται για ένα κλασικό αριστούργημα, του οποίου οι ήρωες συγκινούν βαθύτατα και ωθούν την ευαισθησία να αυξηθεί, ώστε το βλέμμα να αναζητά το σκοτάδι για να αναγνωρίσει καλύτερα τα πράγματα. Η συγκάλυψη χυδαίων «δολοφονιών» ανυπεράσπιστων ανθρώπων ποτέ δεν έλειψαν από τούτο τον κόσμο. Ο Ουίλιαμς το γνωρίζει και το τρίβει στη μούρη των εσαεί και απανταχού συνενόχων, προσβάλλοντας ευθέως συνειδήσεις που σιώπησαν όταν έπρεπε να φωνάξουν υπέρ του αδυνάτου.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Λεβάν Τσουλάτζε
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Σκηνικά – Κουστούμια: Σταύρος Λίτινας
Εικαστική επιμέλεια: Αλίνα Αναστασιάδη
Φωτογραφία: Μελίνα Δόσιου

Πρωταγωνιστούν:
Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαριάνθη Φωτάκη, Αντώνης Βαρθαλίτης

Θέατρο Άνεσις
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι
τηλ.: 210 7488881-2

Εισιτήρια
Κανονικό: 19 ευρώ
Μειωμένο: 14 ευρώ

Share This Post