Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο πάρκο Τρίτση

Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο πάρκο Τρίτση

Με ένα κύκλο συναντήσεων αφιερωμένο στη φροντίδα που μπορούμε να προσφέρουμε στα άγρια πουλιά συνεχίζει το εργαστήρι περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Στο πλαίσιό του, μαθαίνουμε πώς να παρέχουμε πρώτες βοήθειες για τα πουλιά, τοποθετούμε ξύλινες φωλιές στο Πάρκο και φτιάχνουμε τον δικό μας δεκάλογο του σωστού επισκέπτη σε μια φυσική περιοχή.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που θέλουν να μυηθούν στον υπέροχο κόσμο των πουλιών και υλοποιείται από την Ορνιθολογική στο «Παλιό Οινοποιείο» στο Πάρκο «Α.Τρίτσης».

Πρόγραμμα:

• 08/02, 11:30-12:45: Μια φωλιά για τα πουλιά
«Μες την πόλη τριγυρνώ, μια τρυπούλα σε ένα δέντρο για να βρω και να φτιάξω τη φωλιά μου. Μα πουθενά», είπε ο μικρός Σπουργίτης και συνέχισε την αναζήτηση. Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα πουλιά που δυσκολεύονται να βρουν θέση για να φτιάξουν τη φωλιά τους;

• 15/02, 11:30-12:45: Ο δεκάλογος του καλού επισκέπτη
Πως συμπεριφερόμαστε όταν είμαστε σε μια φυσική περιοχή; Μήπως κάποια δραστηριότητά μας ενοχλεί την άγρια ζωή χωρίς να το ξέρουμε; Για να είμαστε σίγουροι φτιάχνουμε το δεκάλογο του καλού επισκέπτη και στη συνέχεια τον προσαρμόζουμε στις ανάγκες του Πάρκου «Α.Τρίτσης».

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»
Λ. Δημοκρατίας, έξοδος 6 Αττικής Οδού (Ίλιον – Πετρούπολη)
τηλ.: 213 2030000

Share This Post