Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

Χριστούγεννα 2015 και ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι και πάλι πιστός στο ραντεβού του με τα παιδιά της πόλης. Και φέτος, κάνουμε Χριστούγεννα με πολιτισμό για όλα τα παιδιά. Οι άνθρωποι του Δήμου έστησαν με πολύ μεράκι έναν κύκλο εκδηλώσεων δημιουργικής ψυχαγωγίας, στο γιορταστικό πνεύμα των ημερών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα:

• Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
6:00μμ: Θεατρική παράσταση «Παράδοξα Χριστούγεννα» από την ομάδα Αστροναύτες. (1ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας).
Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο παραμύθι όπου οι ήρωες ανακαλύπτουν ότι το αληθινό δώρο είναι η φιλία.
6:30μμ: Παρουσίαση του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά» από τη συγγραφέα Χριστίνα Φραγκεσκάκη (Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, Κερατσίνι).
Μια ιστορία με τρυφερότητα για τα παιδιά κάθε ηλικίας.

• Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
12:00πμ: Η ομάδα «Από το μηδέν στο άπειρο» παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ζητούνται ξωτικά» και οργανώνει εικαστικό-κατασκευαστικό παιχνίδι (πλατεία Κοσκινά, Δραπετσώνα).
Τα παιδιά βοηθάνε τους δύο ήρωες να περάσουν τις δοκιμασίες για να γίνουν ξωτικά των Χριστουγέννων.
12:00πμ: Εργαστήριο κατασκευής με χριστουγεννιάτικα στολίδια από το κέντρο δημιουργίας Ζαχαρένια Ανέμη (πλατεία Κύπρου, Κερατσίνι).

• Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
12:00πμ: Θεατρικό και εικαστικό Εργαστήρι με το μουσικό παραμύθι «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι» από την ομάδα «Από το μηδέν στο άπειρο» (πλατεία Κοσκινά, Δραπετσώνα).
Ένα παραμύθι γεμάτο αρώματα και εικόνες Χριστουγέννων που παρασύρει μικρούς και μεγάλους στη χαρά και την γλυκιά μελαγχολία των γιορτών.
12:00πμ: Θεατρική παράσταση «Ο σάκος με τα δώρα του Αι Βασίλη» κέντρο δημιουργίας Ζαχαρένια Ανέμη (πλατεία Κύπρου, Κερατσίνι)
Οι πονηροί καλικάτζαροι με ένα φοβερό κόλπο κατάφεραν να της κλέψουν το σάκο του Αϊ Βασίλη…

• Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
06:30μμ: Θεατρική παράσταση «Παράδοξα Χριστούγεννα» από την ομάδα Αστροναύτες. (Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης», Κερατσίνι).

• Κυριακή 3 Ιανουαρίου
12:00πμ: «Παίζουμε και δημιουργούμε με το φως και το σκοτάδι». Κατασκευαστικό-εικαστικό εργαστήρι από το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης Σχεδία (πλατεία Κοσκινά, Κερατσίνι).

Share This Post